iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ненко да се жени?! Да, да.....

Ненко да се жени?! Да, да.....

Днес досущ като Данчо, който се зажени в прословутата реклама за ипотечни кредити, един друг "ерген" - бос и зелен, само че в сферата на човешките права и свободи  - Ненко Темелков, взе че се изяви като, че ли е дългогодишен радетел за екологията и зелената идея в Перник.
 
Въпросният соц лидер заклейми ГЕРБ за това, че ще правят преструктуриране в една от многото държавни структури, които шефовете и коалиционните партньори на Темелков са оглозгали така, че и троха не е останала, камо ли пари за чиновнически заплати.
 
Дали защото бе на градус от хубавия повод - рожден ден, или защото работата на Темелков в Комисията за защита на конкуренцията  го е откъснала от реалността, той така и не разбра, че никой нищо няма да закрива, а просто ще бъде преструктурирана раздудата по формулата 3-5-8 администрация.
 
Само, че пернишкият "Данчо", залисан да се жени за зелената идея подкани перничани на бунт, с лютиви слова срещу Бойковата партия, която виждате ли "за пореден път дискриминира и потъпквата правата и свободите на перничани".
 
Личи му на Ненко, че е бос досущ като девствен ерген в това му екологично начинание. Иначе, случайно да се беше засрамил, че е худатайствал партията му да назначи един от най-големите некадърници в сферата на енергетиката за шеф на ТЕЦ-а, който освен, че за една бройка не  докара лъчева болест на перничани от ежедневното обгазяване и жълти пелени от отровни сажди, сипещи се над града, ами и остави 100 000 души без топла вода в най-горещите летни месеци.
 
Същите тези дваминца пишман еколози определено щяха да ни накарат да се почувстваме като каторжници в Сибирски лагер, ако бяха си останали на власт тази зима на чело на ТЕЦ, енергетика, държава.... 
 
Темелков, природозащитнико свиден, екологията не е като в БСП - колкото повече бездействащи чиновници, толкова по-добре. Екологията не е да тровиш собствените си съграждани, да  крадеш пари за нови технологии, за по-чисто производство на енергия, а накрая  нагло да сипеш обвинения към тези, които искат да ти разтурят кочинката.
 
Личната ми позиция е, че беше по-добре Темелков да остане само на една вълна, на която е назначен некомпетентен - икономика и защита на конкуренцията, а не да оправя околната среда. Личното ми мнение е, че този човек не може да говори за екология, когато до преди ден оплакваше колегата си Стойчо Василев, който цял един град иска да срещне в тъмна уличка и да го заговори любезно. Да беше си мълчал по темата околна среда и чистота на въздуха в Перник, така както го правеше докато беше на власт и докара Перник до титлата "Град с най-замърсен въздух в цяла Европа", която ни беше отредена и която кметицата може да си закачи до кукерските грамоти.
 
Личното ми убеждение е, че срамът трябва да въздейства на политиците, така както кризата на икономиката - смиряващо и поучително. А  политик с изчерпано обществено доверие може да бъде всичко друго, но не и ментор,  даващ наставления. 
 
Петър Стоянов каза на времето на един друг изчерпан политик - Иван Костов: "Иване, кажи си". Моят съвет към "другаря" Темелков е "Ненко, мълчи си"!
 
Христиан Даскалов

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.