iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Янакиева се отчита във вторник

Янакиева се отчита във вторник

На 17 ноември (вторник) 2009 г. от 11:00 часа в Конферентната зала на Двореца на културата кметът на Перник Росица Янакиева ще направи публичен отчет за работата си през изминалата година.
 
Брифинг на медиите, от общината ще дадат  в 12:00 часа.
 
Точно преди 2 години се проведоха местните избори за кмет. За тези две години Янакиева успя да ремонтира вътрешната магистрала, да обнови Мемориала в градския център, както и околните пространства.
 
Неуспешни се оказват поне за сега усилията на общината да намери финанси за изграждане на изгорялата сцена на общинския театър, пари за цялостна реконструкция на крепостта "Кракра", както и за дългообещавания проект за видеонаблюдение в общината.
 
От екипа на Янакиева се надяват в следващите две години да успеят да възстановят старата индустриална зона, да бъде създадена нова такава до кв. Куциян.
 
Към момента общината има няколко спечелени проекта по структурните фондове, които се реализират, включително и за канализация на кв. Калкас. Пари по други такива бяха временно спрени вече от Министерството на регионалното развитие - водопроводът в Рударци например, заради умишлено завишените цени, обявени от общината.
 
В следствие на близките отношения между кмета и старото правителство на БСП, бюджета на община Перник, отпускан от държавата, беше удвоен само за две години от около 30 милиона през 2007 до близо 60 милиона лева тази година.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.