iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Разкрити са нови 294 места в детските градини и ясли в Перник

Разкрити са нови 294 места в детските градини и ясли в Перник

Разкрити са нови 294 места в детските градини и ясли в Перник
204 нови места в детските градини и 90 в яслени групи са разкрити през последните две години в община Перник, съобщи в публичен отчет кметът Росица Янакиева.
Днес градоначалникът откри нов филиал на детска градина "Миньорче" в сградата на VІ СОУ "Св. Св. Кирил и Методий". В него има места за 44 деца. 86 511 лева са инвестирани в градината и отделно са вложени 13 700 лв. за обзавеждане. Филиалът разполага с удобни, светли и просторни дневни, две спални и трапезария. Заедно с децата и родителите, щастлива от придобивката беше и временната директорка на градината Кристина Василева. По този начин ще създадем традиции, защото тези деца са потенциални първокласници на VІ СОУ, каза Росица Янакиева. По решение на Общинския съвет, част от неизползваемия училищен сграден фонд се предоставя за детски градини, в които се пренасочват за целодневно обучениедецата от предучилищните групи. Така ще бъдат освободени места в градините за по-малки деца, нуждаещи се от отглеждане и обучение.За ремонти в детските градини са вложени са 287 670 лв., а за оборудване - 74 000 лв. С разкриването на новите места в детските градини са създадени и 30 нови работни местаВ момента се ремонтира Детска градина "Миньорче", каза Янакиева. Там ще бъдат инвестирани 230 000 лева, половината от които са осигурени от праграма "Красива България", а останалата част - от Общината. Обктът е преходен и обновителните дейности ще продължат и през 2010 г.
Малко по-проблематична е ситуацията с филиала, който ще бъде разположен в старата стоматологична полоклиника. Чака се все още експертно мнение за това дали помещенията могат да бъдат преустроени, така че да отговарят на стандартите за детски заведения.
Ремонти се правят и в 12-та и 14-та детски градини, за да се трансформират в ОДЗ-та.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.