iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Спешната помощ си почива от простудите

Спешната помощ си почива от простудите


 
Центърът за спешна и неотложна медицинска помощ (ЦСНМП)  в Перник си почива от простудите. Повикванията на бърза помощ при  простудните заболявания и грип бележат тенденция на намаляване, отчитат медиците от Центъра. Това е споделила директорката  на ЦСНМП в Перник д-р Юлия Такова пред "Съперник". По думите й  в момента повикванията със сериозни оплаквания, породени от тежки настинки и евентуално грип са по-малко от миналата седмица, когато специалистите в центъра са работила буквално на "пожар". Тогава пациентите са били  многократно повече, заради  епидемиологичната обстановка в региона.
 
Перник беше един от първите областни градове, които още преди обявяването на националната грипна епидемия пуснаха децата в грипна ваканция. Предните  две седмици са били най-натоварени за лекарите в ЦСНМП.
 
В момента ритъмът на работа е нормален, повикванията са на обичайното им ниво.
Д-р Такова пояснява, че за разлика от намаления брой на повиквания заради простудни заболявания, пациенти с хронични заболявания звънят постоянно, както е обичайно.
Има и доста пациенти, които са "като абонирани" за спешната помощ. Това са по-лабилни хора, които имат хронични заболявания и използват и най-малкото неразположение да наберат номер 112 или 150.
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.