iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Историята на един "успешен" лобист

Кметът на Перник, заедно с няколко свои колеги от околните села се срещна тази седмица с министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, за да лобира за асфалтирането на пътя през Бучино за София, както вече ви съобщихме.
 
При последната среща на Янакиева с Министъра на благоустройството от предишното правителство - Асен Гагаузов, бяха дадени множество обещания, които останаха неизпълнени. Още тогава беше обещано спешно преасвалтиране на пътя за София през Бучино, поради строежа на магистрала "Люлин" и затварянето на Владая, което така и не се случи.
 
 
Фрапантното беше, че кмета на Перник тогава, заедно с бившия областен управител се похвалиха за успешното си лобиране пред Пътната агенция отсечката да се преасфалтира, а в замяна на това перничани щели да жертват дълго чаканото разширение на пътя при Драгичево.
 
В крайна сметка се оказа, че привеждането в нормално състояние на пътя през Бучино е трябвало да се случи не по волята на пернишкия кмет и строителния министър, а по закон, който задължава отговорните органи да подсигурят резервно трасе при затварянето на дадена пътна отсечка.Това пояснение направи новият директор на пътната агенция дни след стъпването си в длъжност. Неизпълнените законови разпоредби в това отношение станаха и причина да се преустанови ремонта на "Владая".Така след последното "успешно" лобиране на кмета, Перник остана без качествен обходен маршрут за столицата, както и без четвъртата лента при Драгичево, която трябваше до някъде да отпуши движението по път Е79.
 
 
Сега Янакиева пак  лобира, пред същите тези хора, които партията й нарича „безделници" и „некомпетентни", а самата тя е в предните редици на тези атаки напоследък, играейки ролята на по-социалист от собствените си шефове. Какво ще донесе, по-скоро, какво ще отнесе това лобиране, скоро предстои да разберем.
 
Христиан Даскалов
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.