iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Повдигат обвинения срещу бивш министър от Перник

Парична гаранция в размер на 10 хиляди лева беше определена на бившия военен министър Николай Цонев, който беше извикан в Националната следствена служба, за да му бъдат повдигнати обвинения, съобщи Дарик. На Цонев бе наложена и още една гаранция от 5 хиляди лева. Тя е по обвинение за купуването на американска поточна линия за строителство на хангари, складове и казармени помещения. Машината струва близо 13 милиона лева, които са били взети от бюджета на Военновъздушните сили.
 
Софийска градска прокуратура повдигна обвинение на бившия министър на отбраната в кабинета „Станишев" Николай Цонев. Той е обвинен в престъпление по служба за неизгодна сделка, с която е ощетил Министерството на отбраната с близо 13 млн. лева.
 
Вчера на Цонев е било повдигнато обвинение от Военна прокуратура. Обвинение срещу Цонев е в качеството му на бивш управител на дирекциите "Снабдяване и търговия" и "Управление на доставките" към Министерство на отбраната. Обвинението е за неизгодни договори за доставки и съхранение на хранителни продукти на армията, от които е настъпила щета за армията за над 1 млн. лева.
 
Това е третият министър от кабинета, който се разследва, след бившия премиер Сергей Станишев и бившия социален министър Емилия Масларова, и първият срещу когото е повдигнато обвинение.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.