iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Тръгна дело за убийство заради силна музика

Тръгна дело за убийство заради силна музика

45-годишният Александър Александров от Перник застана днес на подсъдимата скамейка за предумишленото убийство на 27-годишния Мартин Мартинов, съобщи БТА.
 
Александров уби по-младия мъж заради пусната по-силно музика. Трагедията се е разигра на 5 март т.г. Около 19 ч. Мартин се прибрал в дома си в квартал "Рудничар" и пуснал силно музика. Младият мъж, който се препитавал с незаконен добив на въглища и временна работа, често посягал към чашката. Като пийнел, усилвал максимално музикалната уредба в дома си и тормозел съседите си с чалга.
 
Александров няколко пъти се оплаквал в полицията, откъдето предупреждавали Мартин и дотук свършвало всичко.Във фаталната вечер, след поредната порция силна музика и оплакване в полицията, Александров нападнал съседа си и след скандал го ударил с винкел по главата. При аутопсията на тялото било установено, че има и следи от душене. За да се отърве от тялото, Александър го натоварил на колата си и го затрупал до бетонна стена в центъра на Перник.Минувачи забелязали подаващ се крак и съобщили в полицията.
 
Трупът на Мартин бе открит на 7 март към 12,30 ч. до бетонна стена близо до спирка "Шахтьор" със счупен череп. За по-малко от 24 часа криминалисти разкриха убиеца и го задържаха. При разпитите в полицията Александър признал, че не е издържал на постоянния тормоз на съседа си и затова му е посегнал.
 
Днес съдът уважи молбата на майката на жертвата Богдана Асенова за конституирането й като частен обвинител и граждански ищец. Тя предяви иск за нанесени неимуществени вреди в размер на 90 000 лв.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.