iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Шефът на тролеите: Да ни приватизират, щом трябва

Управителят на общинското търговско дружество „Тролейбусен транспорт" в Перник Тодор Тодоров не е против евентуална приватизация на фирмата, съобщи Тодоров пред радио "Фокус".
 
Проблемът обаче е там, че дружеството има 1,5 милиона лева непогасени стари задължения към НАП и НОИ, каза Тодор Тодоров. По тях ежемесечно текат лихви в размер на 100 000 лева. Той се опасява, че заради борча предприятието може да бъде обявено в ликвидация, а сметките му отново да бъдат запорирани. Затова настоява навреме да бъдат взети мерки. Същевременно ръководството и колективът правят всичко възможно за нормалната работа на предприятието. То не прави нови дългове.
 
30-годишните тролеи покриват линиите на 100% и на ден вървят по 16 мотриси. Нужни са инвестиции за подмяната на износения автопарк. Амортизираната и остаряла контактна мрежа е подменена в продължение на 6 км. Обновено е трасето в най-тежко състояние - от разклона за кв. „Тева" до кв. „Иван Пашов" в посока центъра. Пернишкото предприятие има вече собствен електромер, а сметките за ток са паднали с 18 000 лева на месец.
 
Проблемите обаче остават и те трябва да намерят конкретно решение. Принципал на „Тролейбусен транспорт" е Общинският съвет и от общинските съветници зависи отговорното разглеждане на състоянието на „Тролейбусен транспорт" и предприемането на мерки.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.