iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


20 регионални шефове в пернишко нарочени за смяна

20 шефове на регионални звена в област Перник са нарочени за смяна. Областното ръководство на СДС е предало списъка им в партийната централа, където ще ги оглеждат и ще правят проверки. Председателят на областното ръководство на СДС в Перник Юлиян Ситарски отказа да назове имената им, но посочи, че това са хора свързани с корупционни практики в сферата на държавното управление. Повечето от тях са достатъчно добре известни и цялата общественост знае, че им липсва какъвто и да било експертен потенциал и професионализъм в областите, където работят, обясни той. Ситарски подчерта, че не сава дума за политическа чистка, а за хора, които не си вършат работата.
 
Общо около 100 имена на шефове, назначавани на ключови позиции и високи държавни постове ще бъдат докладвани на премиера Бойко Борисов с предложение за подмяната им, каза при посещението си в Перник лидерът на СДС Мартин Димитров. "Не може хора, които имат спорна репутация, които са били част от съмнителни сделки и част от проваленото управление на БСП, ДПС и НДСВ, да продължават да бъдат на позиции. Шефът на Националния осигурителен институт (НОИ) в София Сотир Ушев, който е близък до Емилия Масларова, продължава да бъде ръководител на най-голямата система, изплащаща пенсиите. Това е абсолютно неприемливо", заяви Димитров. По думите му недопустимо е и след доклад на Сметната палата за лошо похарчени средства Таско Ерменков да продължава да е шеф на Агенцията за енергийна ефективност.
 
Мартин Димитров подчерта, че ако ГЕРБ не смени тези хора ще си носи отговорността и ще сърба попарата на техните грешки.
СДС няма да предлага свои хора за освободените постове, не защото няма експертен потенциал, а защото най-нормално е да се правят конкурси, каза още Мартин Димитров. В партийната централа са постъпвали сигнали, че за някои длъжности в областите ГЕРБ вече назначава свои хора. Не можем да извадим страната от кризата с неподходящи хора, коментира по този повод съпредседателят на Синята коалиция.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.