iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Posle e...nje, nema kaenje!

Posle e...nje, nema kaenje!

Според Хелзингския комитет, перничанката Ива Николова, една от онези стотици наши съграждани, които скоро ще останат на улицата, след като Агенцията за държавни вземания ги изгони от домовете им, се е срещнала с представител на властта в Перник и е помолила, ако е възможно, общината да  закупи апартаментите на Мини "Перник" в ликвидация и живущите там да плащат наем към общината.
 
Според самата Ива Николова 17 семейства с децата си ще останат на улицата (и то само на първо време), ако общината не вземе мерки, а отговорът на въпросния представител на властта е бил: "Като сте раждали да сте си правили сметка за децата ви."
 
Въпросът №1 : Кой е този виден представител на властта, на когото принадлежат тези думи? :
 
а.)  крайно-десен политик-националист
б.) социално-отговорният кмет Росица Янакиева
в.) Волен Сидеров
Възможен е повече от един верен отговор.
 
Въпрос №2: Ако смятате, че това не е най-удачното поведение за управленец в Европейския съюз, 21-ви век, избран от съгражданите си да решава проблемите им, то тогава какъв е най-удачният отговор на въпросния политик на молбата на перничанката Ива Николова:
 
а.) Като сте ме избирали, да сте си правили сметка за децата ви.
б.) Като съм социалист, да не съм социални грижи.
в.) Ех, само ако в предишния мандат моето правителство не беше спряло проекта за Перник по програмата "Десетиление на ромското включване" , с парите от който щяхме да изкупим тези жилища и да решим проблема ви, госпожо, но това така и не стана, защото кметът на Перник тогава не беше от нашата партия...
 
Всъщност най-важният въпрос в случая, не е чии са тези проблеми - цигански и чужди или български и наши. Моралът на един политик не би трябвало да му позволява въобще подобно поведение и говорене, снижаващо го на нивото на почерпеният  в кварталната кръчма. За едно обаче, въпросният политик е прав. Както казва македонското ВМРО в един от предизборните си клипове:  Posle ebenje, nema kaenje!
 
Но въобще не става въпрос за правенето на деца...
 

 
Х. Даскалов
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.