iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Настояват винетките да са валидни от издаването им

Настояват винетките да са валидни от издаването им

Годишната винетка да важи от датата на издането й, а не за цялата година, предлага Националното сдружение на автомобилни превозвачи.
 
Според сдружението с новия начин ще се стигне до по-справедливо плащане за използване на инфраструктурата. От транспортното министерство обясниха, че са изпратили запитване към агенция "Пътна инфраструктура" за предложението на транспортните компании, но все още не са получили отговор.
 
Преди седмица Министерски съвет одобри промени в Наредбата за условията и реда за събиране на таксите за ползване на пътна инфраструктура, според които годишната винетка за автомобилите ще е валидна 13 месеца - от 1 януари на текущата година до 31 януари на следващата.
 
Идеята е за шофьорите да отпадне неудобството да купуват винетки непосредствено преди коледните и новогодишните празници.
 
Миналата година беше взето решение годишните винетки да са валидни 365 дни. Така например ако някой си закупи стикер през август, ще може да го използва само до края на годината. Все още няма категорично решение с колко ще поскъпнат винетките през 2010 г.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.