iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Съюзът на счетоводителите със структура и в Перник

Структура на Съюза на счетоводителите в България е учредена в Перник, съобщава Градски вестник.
 
За нова концепция за взаимодействие и ефективност на контрола в публичната сфера се обяви гостът на събранието проф. д-р Иван Душанов - председател на Съюза на счетоводителите в България. Според него това може да се постигне чрез единодействие, еднопосочност и независимост на вътрешния финансов контрол, както и с превръщане на Сметната палата в единен методически център на инспектиране. По думите му в страната липсва законова и подзаконова регламентация на финансово-счетоводния контрол. Затова е и принизена ролята и мястото на финансово-счетоводната система в предприятието и е отворена широко ниша за проникване на нарушения на финансовата дисциплина в публичния сектор. От това са се облагодетелствали определени среди, които чрез тези ниши са източили огромни парични потоци.
 
Учредителите настояха за изготвяне на единен регистър на счетоводителите в България, единна минимална тарифа за услугите им, както и за издигане на престижа на професията.
 
За председател на пернишкия клон на Съюза на счетоводителите бе избрана Ралица Чернева.
 
Съюзът на счетоводителите в България е организация с идеална цел, насочена към укрепване и утвърждава на професията на счетоводителя в съответствие със Закона за счетоводството и достиженията в страните от Европейския съюз. Сдружението обединява счетоводителите в България в усилията им за по-висока репутация, всеобхватност и достоверност на счетоводствата, здрава финансова и отчетна дисциплина и пълно съответствие на годишните финансови отчети с изискванията на Закона за счетоводството. Формированието има за цел и да оказва съдействие на всички държавни и обществени органи и организации за ограничаване на корупцията и опазване на имуществата.
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.