iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Около 330 000 лв. заровило В и К във възстановяване на улици

Близо 4 км водопроводи са изградени съвместно с общините в областта
 
Около 3 950 м водопроводи и 230 броя водопроводни отклонения е изградило „В и К" Перник за една година съвместно с общините на територията на областта. Това информира управителят на дружеството инж. Камен Каменов, цитиран от "Съперник". В резултат на съвместните усилия на водоснабдителното дружество и общините са подменени части от водопроводи и са изградени отклонения в: Перник, Трън, Батановци, Дивотино, Дивля, Рударци и др. Инвестираните само от страна на „В и К" средства възлизат на около 350 000 лева. Наред с това водоснабдителното предприятие е вложило 329 323 лева във възстановяване на улични настилки и асфалтиране след извършени ремонтни дейности. Над 350 000 лева са дадени за погасяване на задължения на предприятието към: Басейнова дирекция; водния заем и други. Наред с това, независимо дали „В и К" е успяло да си събере от абонатите дължимите суми за консумирана вода или не, то е длъжно да преведе на НАП полагащия се ДДС върху фактурираната за месеца вода.
 
„За да може дружеството да изпълнява както трябва основната си функция- осигуряването на качествено водоподаване, наложително е да се увеличат постъпленията от фактурираната вода. В тази връзка искам да подчертая, че от водоснабдяването на 21 населени места, намиращи се на територията на община Перник, водоснабдителното дружество е реализирало загуби в 14 от тях. Само в 7 населени места имаме минимална печалба. Не е по-добро положението и в другите общини", заяви инж. Каменов. 
 
За сега ръководството на „В и К" полага усилия да задържи цената на водата не променена, заради кризата. Ако съотношението между платили и не платили абонати не се промени в положителен аспект, съществува реална опасност идната година то да бъде принудено да поиска повишаване на цената на водата, както това направиха 20 водоснабдителни дружества в страната миналия месец.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.