iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Дадоха ход на делото за убийството на Хайо

Пернишкият окръжен съд днес даде ход на делото срещу Станислав Методиев и Николай Николов, обвинени в предумишлено убийство на Николай Христов-Хайо и незаконна лихварска дейност.
 
Пернишкият наркодилър, известен с прякора Хайо, бе убит показно в центъра на Перник на 19 февруари м.г. За незаконно лихварство пред Темида е изправен и Йордан Костадинов. Съдът отхвърли искането на защитата за прекратяване на делото и връщането му отново в Окръжна прокуратура.
 
Пред магистратите бе представена тройна психолого-психиатрична експертиза на Станислав Методиев, уличен в серийни убийства. Според документа, няма сигурни данни за психично заболяване на Методиев и последният може да участва пълноценно в наказателното производство. Съдът постанови в хода на делото Методиев да бъде настанен за по-продължително наблюдение в специализирано здравно заведение за изготвяне на разширена психолого-психиатрична експертиза. Методиев засега се възползва от правото си да мълчи. Делото продължава с разпит на свидетели.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.