iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Депутатката Ирена Соколова извоюва отсрочка за ромските блокчета в Бели брег

Семействата, обитаващи двете жилищни блокчета в Бели брег, няма да останат без покрив през зимата. Със съдействието на народния представител от ГЕРБ Ирена Соколова, Агенцията за държавни вземания им дава отсрочка до пролетта. Дотогава те трябва да решат дали ще купуват имотите, или ще си търсят нов подслон, съобщава КТ "Кракра".
24 са апартаментите в блоковете в Бели брег, те се обитават от около 70 човека, само четири жилища са закупени. Собственик на сградите е Мини в ликвидация, а наемателите са затънали до гуша в дългове. Миналата седмица ескалира напрежение, тъй като се оказа, че Агенцията за държавни вземания иска да обяви търг за продажба на апартаментите, паралелно с това и други взискатели са предявили претенциите си. С казуса се ангажила лично народният представител от ГЕРБ Ирена Соколова.
 
Тази отсрочка удовлетворява живущите в блокчетата, някои от които ги обитават с десетилетия.
 
Освен сумата за участие в търга, която е 1 516 лева, кандидатите да станат собственици трябва да платят и по 7 580 лева за жилище от 36 квадрата. Сумата може да се внесе кеш или разсрочено. Росен Кирилов се надява да вземе кредит, тъй като заедно със съпругата си имал месечен доход от 900 лева. Какво ще стане обаче с тези семейства, на които банките ще откажат заем, никой не прогнозира. Самите обитатели не могат да кажат защо не са успявали да плащат с години смешните наеми от по два-три лева на месец и как се надяват да обърнат ситуацията сега, когато става дума за суми от хиляди левове.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.