iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


И Берое мина под чука – 3:0

И Берое мина под чука – 3:0

Преди първия съдийски сигнал на днешната среща, спечелена убедително от Миньор, капитаните на двата отбора отправиха призив срещу расизма като част от кампанията на УЕФА и БФС.
Мачът започна с натиск на перничани, които успяха да реализират добри атаки по леви фланг в лицето на Трифонов, Николов, Господинов. Осмицата на Миньор удари греда още в първите минути.
 
Бърза контраатака на старозагорци доведе до дузпа за гостите, след като останал сам срещу вратаря, играча на Берое бе спрян непозволено от догонващия го Пламен Крумов. Крумов получи пресилен червен картон за това нарушение и остави съотборниците си с човек по-малко.
Прекрасна изява на Иванов обаче, който изби 11 метровия наказателен удар запази резултата 0-0. Въпреки числовото неравенство Миньор не спря да атакува.2 мощни удара на Господинов от разстояние и спорна засада на Николовпоследваха до края на първото полувреме.
 
На стадиона беше и националния селекционер Станимир Стоилов, който в интервю за minyor.com сподели, че е дошъл да наблюдава срещата с интерес към младите играчи. Селекционерът не пожела да сподели към кои футболисти конкретно проявява интерес, но сред тях е и младежкият национал на перничани - Даниел Златков.
Освен ръководството на ПФК „Миньор" в лицето на Никифор Вангелов, Петъ р Петров, Пламен Атанасов и Атанас Караиванов, на стадиона бяха още кмета на Перник - Росица Янакиева и областният управител Иво Петров.
 
Перничани продължиха с добрите си изяви и през второто полувреме. След центриране в наказателното поле на Берое останаха съмнения за игра с ръка на защитник на гостите. Миньорци продължиха с натиска и след мощен удар на Янкович от 20 метра откриха резултата за 1:0 в 59-ата минута. Атака след атака се заредиха към вратата на старозагорци и по нищо не личеше, че перничани са с човек по-малко. Така след пробив на Трифонов, останал сам срещу вратаря в 75-ата минута и премерен удар, преднината на перничани стана 2 гола.
PIC_0055Окрилени от добрата си игра и подкрепата на публиката, Миньор стигна до категоричното 3:0 с втори гол на Янкович, който направи много добър мач. Резултатът можеше да стане разгромен, ако удар с глава на Хазуров, който замени Янкович, не срещна горната греда минути по-късно.
 
Класическият успех за перничани доказа, че момчетата на старши треньорът Антон Велков имат не само перфектна тактическа дисциплина, но и много добра физическа подготовка. Нещо, което вещае още добри игри в следващият мач за купата със Симитли и срещата от А група с Спортист Своге.
 
А за беройци не остана нищо друго освен да последват съдбата на останалите отбори смачкани от чуковете на „Стадиона на мира" и да напуснат с наведени глави.
Очаквайте скоро видео и отзиви от днешния мач.
 
Източник: minyor.com
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.