iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Социалистите пишат шестица на Росица

Пиша шестица на Росица, каза известият пернишки общественик и писател Кирил Стаменов в изказване пред пленума на БСП снощи. Той изрази своето задоволство от направеното през последните две години в неговия квартал „Драгановец" - ремонтирани са улици, прави се пенсионерски клуб, а може да се направи и велосипедна алея за децата с колелета, които били около 30. Жилищен проблем в „Драгановец" нямало, но разработена преди години социална програма, чакала изпълние. Повод за изказването на социалиста ветеран беше отчета за свршеното в община Перник, направен от кмета Росица Янакиева пред разширеното заседание на Общинския съвет на БСП, който тя представи публично миналата седмица.
 
В дневния ред на социалистите беше и разглеждането на позиция на НС на БСП по Бюджет 2010, която беше прочетена от екс губернатора Иван Димитров. В позицията се прави анализ на числата, заложени в държавния бюджет за догодина, като общият извод е, че като цяло Бюджет 2010 залага повишаване на безработицата, обедняване на хората и задъбочаване на икономическата криза. Социалистите са на мнение, че заложените множество приоритети - социални дейности, здравеопазване, екология и инфраструктура са финансово необезпечени.
 
Отчет за работата на групата съветници на БСП в Общинския съвет в Перник направи нейният председател д-р Александър Алексиев. По думите му групата работи добре, но като малцинство не може да прокарва добрите си идеи и предложения за решения заради високомерието и демонстрирането на сила от мнозинството. По повод изявлението на местното ръководство на СДС за предложени за смяна 20 местни ръководители, назначени от БСП д-р Алексиев каза, че томва е много висока оценка за експертния потенциал на социалистите, щом от 100 нарочени за смяна шефове 20 са от Перник.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.