iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Бойко Свиленов вкарва високите технологии в "Иван Рилски"

За първи път в Перник две интерактивни дъски ще бъдат закупени в Основно училище "Свети Иван Рилски". Това е обещал директорът Бойко Свиленов в ефира на КТ "Кракра".
 
Според специалистите, подобен род иновативно обучение увеличава посещаемостта в класовете и ангажира самите ученици в по-активното усвояване на преподавания материал.
 
Дъската всъщност е само едната от частите на т.нар. интерактивна система за презентация, която включва също компютър (може и мобилен) и мултимедиен проектор. Най-общо казано интерактивната дъска действа като компютърен екран, като едновременно с това запазва основната си роля на нея да се пише. С помощта на мултимедийния проектор на нея може да се правят презентации на уроците и учителят да води бележки или да маркира отделни теми и пасажи по екрана. Промените и уроците, направени на дъската, могат да се дистрибутират по мрежата в училището или университета през свързаното с нея учителско РС. Чрез него учениците също могат да участват активно в часовете и да изнасят свои презентации и материали. Не е за пренебрегване и възможността за интеграция с информационните системи, въведени в училищата и използвания софтуер, както и удобството за електронен пренос на материалите, създадени в час - по електронна поща или чрез друг цифров носител, като се използва свързания с дъската компютър.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.