iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Перничанин преобърна икономическата теория "с краката нагоре"

Най-прагматичния лек за кризата измиси перничанинът Явор Давидков, цитиран от в-к "Сега":
"Както е казал Франк Долар - създателят на долара: "Пари, пари, майка, само пари! Това ще оправи финансовата криза!" После отива в Швейцария и създава франка", твърди  Явор Давидков, който е председател на Общинския Младежки съвет в Перник.
 
Изказването си, с което преобръща историята на щатския долър, чието наименование в действителност идва от думата "талер", Давидков е направил като говорител на група по време на Национална дискусия в София относно влиянието на икономическата криза върху семействата и развитието на младите хора. Благодарение на остроумния си подход по различните финансови аспекти на кризата, Давидков е бил избран от колегите си за финансов отговорник на Детския съвет.
 
Тийнейджърите от Националния детски съвет към Държавната агенция за закрила на детето, сред които и перничанинът са поели за един ден властта в институцията в края на миналата седмица. Тогава България заедно с целия свят чества 20 години от ратифицирането на Конвенцията за правата на детето на ООН. Разделени на групи, децата са дебатирали по важни за тях теми заедно с ръководството на агенцията.
 
За Явор и колегите му главната тема в кризата трябва да е как да се повиши качеството на образованието. "Докато нашите учители са подценявани и незадоволени финансово, решение на проблема няма да има. След 10 години никой няма да избере да стане учител", обобщава той.
 
Премиерът Бойко Борисов е имал уговорена среща с учениците, но спешни ангажименти са я отложили за напред.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.