iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Съдят Златомир Иванов - Баретата в Перник

Съдят Златомир Иванов - Баретата в Перник

Процесът срещу Златомир Иванов-Баретата най-вероятно ще се гледа от пернишкия Окръжен, а не от Софийския градски съд. Това разкриха пред "Труд" магистрати.
 
Причина за смяната на мястото може да се окаже фактът, че бившият командос е обвинен като подбудител към екзекуцията на наркоиграча от Перник Румен Стефанов-Алф. Известният наркодилър бе покосен от изстрел с малокалибрена пушка в лявата вежда пред пернишката дискотека "Че Гевара" през септември 2007 г. Приживе Алф бе сочен за наследник на наркобарон №1 в миньорския град Райко Алексиев-Кръвта. "Нормална практика е, когато едно престъпление е извършено на територията на даден град, делото да се гледа от съответния местен съд. Това е и причината процесът срещу Братя Галеви да се гледа в Кюстендил вместо в столицата", обясниха разследващи.
 
Освен за смъртта на Алф, Баретата е обвинен, че е организирал и ръководил банда за убийства и разпространение на дрога. Според магистратите той лично е възложил няколко поръчки на емблематични кримифигури. "Разследването срещу Златомир Иванов е на финалната права", заяви категорично вчера пред "Труд" градският прокурор на София Николай Кокинов.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.