iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


1175 лв. на калпак ще взимат школските директори

Единният разходен стандарт за ученик в общообразователно училище в община Перник следващата година ще бъде 1175 лв.
 
Правителството утвърди разделението на дейностите, финансирани чрез общинските бюджети, на местни и делегирани от държавата и определи стандартите за финансиране на делегираните от държавата дейности през 2010 г. В единните разходни стандарти за образование са включени и средствата по националните програми за диференцирано заплащане на труда на педагогическия персонал и кариерното развитие. Като добавка към стандартите са разчетени и средствата за всеки ученик, свързани с подобряването на материално-техническата база на учебните заведения.
За професионалните учебните заведения в сферата на физическите науки, информатиката, техниката, архитектурата и строителството - 1491 лв. и др.
 
За дете в целодневна детска градина от 3 до 5 г. издръжката ще е 1408 лв., а за яслена група - 990 лв. за дете. За подготвителната целодневна група са предвидени 1626 лв., а за полудневна 856 лв. за дете.
 
Утвърдените стандарти са разработени от работни групи, в които са участвали представители на Националното сдружение на общините в Република България и Министерството на финансите.
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.