iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пълен салон на благотворителното представление за Велко Кънев

Парите ще бъдат преведени по сметка, пише "Съперник".
При пълен салон бе играно вчера благотворителното представление на пернишкия драматичен театър "Лют звяр" за лечението на големия български актьор Велко Кънев. Средствата ще бъдат преведени днес по банкова сметка, заяви директорът на ОДТ "Боян Дановски" Иво Горчев. Той и неговите колеги бяха съпричастни към призива на министъра на културата Вежди Рашидов , актьорите и театрите от страната, да подпомогнат за лечението на актьора.
 
Големият български актьор Bелко Кънев има сериозни проблеми със здравето. Болежките се обаждат две години след успешна операция от рак, която той претърпя в Германия. Тогава благодарение на "Здравен фонд", създаден от Съюза на артистите в България (САБ), бяха събрани средства за лечението му в чужбина.
 
След Нова година Велко Кънев трябва да започне репетиции в главната роля в новата постановка "Смъртта на търговския пътник" от Артър Милър - една от великите роли в световния театър.
 
Други негови изключителни роли на театралната сцена са в "Двубой" от Иван Вазов, "Януари", "Опит за летене" и "Суматоха" от Йордан Радичков. Той се снима и в много филми - "Мъжки времена", "Оркестър без име", "Да обичаш на инат". Преди години участваше в комедийното шоу "НЛО".
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.