iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Два месеца медиен комфорт поиска новият шеф на полицията

Диан Нанов ще „чисти къщичката" на МВР в Перник
 
Вътрешният министър Цветан Цветанов  в пряк тест заяви, че анализът на работата на пернишката дирекция на МВР сочи, че засега не може да се заложи на човек от ОД на МВР, тъй като има данни за изтичане на информация от службите на МВР към криминалния контингент. Диан Нанов поема една тежка отговорност, за да може да създаде работещ екип, да може на място, като човек отвън, но необременен с позиции, които има кримиконтингента в МВР, да може да „изчисти къщичката", с конкретни задачи, с конкретни срокове, с конкретни резултати, каза вътрешният министър и допълни, че оттук нататък работата ще се мери не с „какво ще се прави" , а „какво е направено". Защото обществото очаква реални резултати, особено по отношение на бързото пресичане на битовата престъпност.
 
Месец - два медиен комфорт поиска новият полицейски шеф в Перник, уточнявайки, че до две седмици ще се запознае със състава на дирекция и работата му до момента. След това ще решава ще има ли кадрови промени. Той ще заложи и на екипната работа със съседните на пернишката дирекции на полицията, за да бъде наложен максимален контрол на престъпния свят и да бъде максимално ефективна борбата с него. на досегашен за-директор на варненската областна дирекция на полицията. Малко вероятно е обаче на работа да бъдат върнати уволнени през 2008 година ръководни полицейски кадри в ОД на МВР, уточни вътрешният министър.Нанов е запален фен на "Левски" и хард рока, обича екстремните изживявания. Зодия Козирог е. Твърди, че не вярва в хороскопите, но понякога оправдава педантичността си със зодията. Семеен е и има две дъщери. Едната от тях го е направила горд дядо на внук.
 
Основното изискване, което се поставя пред служителите на реда и което и аз днес поставих като основна цел пред колегите в Перник е не просто да се регистрира престъпността, но и да се работи срещу предотвратяването й, каза министър Цветан ЦветановНа 16 октомври 2009 година предшественикът на новия полицейски шеф - комисар Димитър Шереметев, бе уволнен от министър Цветанов заедно с колегите му от Плевен, Габрово, Ловеч и Шумен и това бяха последните кадрови рокади в ръководствата на дирекциите на полицията в страната. Мотивите решението официално бяха оптимизиране и повишаване на ефективността в работата на структурите, каза тогава министър Цветанов. До вчера длъжността „директор" временно изпълняваше Владимир Босев./ Съперник
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.