iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Психиатрията се напълни, а идват нови...

Само преди месец бе съобщено, че психиатричното отделение в пернишката болница е пълно. Депресиите в Перник се увеличават и растат плавно и устойчиво. Това пък заяви днес психиатърът д-р Бойко Момчилов по радио "Фокус"-Пирин. Скок има и в употребата на антидепресанти и транквиланти. Всеки втори човек в Перник гълта такива хапове. Все по-чести са случаите на така наречената социална депресия, която се изразява в неприспособимост към заобикалящия ни свят.
 
Все по-ниска е възрастовата граница на хората, които изпадат в депресии, посочи д-р Момчилов. Това се отнася най-вече за младите хора, които са на прага на зрелостта. Оказва се, че абитуриентите са неподговени за реалния живот. Е.нтусиазмът, с който стартират много бързо бива смачкан. Те стават несигурни, незащитени, раними и уязвими са и често прибягват до психиатрична помощ.
 
Все по-голям става броят на хората, които ровят в интернет и на база на прочетеното там сами поставят диагнозата си и си налагат лечение. Подобно поведение д-р Момчилов нарече "гол интелект" и посочи, че самолечението без консултации със специалист е опасно. Не е за пренебрегване и факторът общуване, чиято липса се усеща все по-осезателно. Алиенацията е фактор за общестевното и психично здраве, заяви д-р Момчилов.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.