iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Фенове вкараха Янакиева във Фейсбук

Фенове вкараха Янакиева във Фейсбук

Пернишкият кмет тръгна по пътя на Барак Обама. Депутатите ни също се учат от него.
 
И кметът на Перник - Росица Янакиева влезе в най-голямата социална мрежа за общуване он-лайн Фейсбук.
 
Подобно на Барак Обама, Росица Янакиева вече има  фен-страница, в която могат да се регистрират нейни почитатели.
 
Идеята е дошла от група перничани, след гостуването й в "Шоуто на Слави", където тя се опита да защити града ни.
 
Президентът на САЩ наричан още "виртуалният президент", поради голямата подкрепа, която получи в Интернет по време на кампанията си, разчита на милиони свои фенове във Фейсбук, които дискутират и споделят информация за него и неговите действия.
 
За сега Янакиева има няколко десетки приятели във мрежата, но създателите на групата очакват поне 2-3 хиляди перничани да се присъединят на адрес: http://www.facebook.com/RosicaYanakieva
 
Ще бъде трудно за кмета  да бие Бойко Борисов по фенове в социалната мрежа, но поне ще акумулира подкрепата на своите привърженици на едно място.
 
Сред пернишките политици във Фейсбук, с фен-страница е още общинската съветничка от БСП Галина Асенова, която има и личен профил. Хранимир Генчев от ЗНС и Ваня Коконова от "Новото време" също коментират актуалните събития в града с приятелите си он-лайн. Там е и съветничката на Янакиева по медйната политика - Анелия Скримова , бившият зам. кмет Милан Миланов, първият председател на СДС в Перник  Валентин Пешев.
 
Депутатите от ГЕРБ също са на Ти с новите възможности за комуникация. Ирена Соколова и Петър Петров бистрят проблемите на Перник с приятели в личните си профили.
Особено активен във Фейсбук и активистът на ГЕРБ в Перник Пламен Борисов, който живее повече в Люксенбург, отколкото в Перник, но през социалната мрежа редовно предава актуална информация от Европа.
 
Почти всички популярни политици също използват мрежата за социални контакти и по-широка популярност - Сергей Станишев, Татяна Дончева, Владимир Каролев, Боян Расате, Яне Янев, Мартин Димитров и Иван Костов, дори Румен Петков са "на ръка разстояние" във Фейсбук. Особено активен е военният министър Николай Младенов, който редовно информира какво му предстои. Номинираната за еврокомисар външна министърка Румяна Желева по-рядко е он-лайн, но приема радушно предложните приятелства.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.