iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Съхраняват "Съхрани Българското" от директорката на Младежкия дом

Както ви информирахме, директорката на ОбМД Надежда Лозанова е изгонила младежите от Клуб "Съхрани българското" от стаята им в младежкия дом. Отношение по темата взеха и представителите на община Перник.
 
За наличието на проблем между ръководствата на Младежкия дом и клуба "Съхрани българското" потвърди и директорът на Дирекция "Образование и култура" Илинка Никифорова пред "Градски вестник". Дрязгите, довели до отнемането на клубната база са станали преди назначаването ми в дирекцията и за разрешаването на проблема свиквам среща с участието на всички отговорни тази сряда, каза Никифорова. "Съхрани българското" трябва не само да се съхрани, но и да се разширява. От друга страна, ще се обсъди и политиката на Младежкия дом, в който не само трябва да се базират младежките клубове, но и да се помисли за повече мобилност при ползването на базата, допълни Никифорова.
 
Общинската структура на "Съхрани българското", която клубна мрежа в страната тръгва от инициативата на президента Георги Първанов, бе създадена в навечерието на Деня на града през 2008-ма година, като за функционирането на местния клуб бе предоставено помещение в младежката културна институция. В началото на месец ноември, вместо да организират подобаващо отбелязване на годишнината от клуба, членовете на "Съхрани българското" заварили стаята заключена, а багажът събран в чувал...
 
Подготвени за боклука се оказали и антики на 1000 години, предоставени за специалната витрина в клуба след разкопките на хълма "Кракра", в които дейно участва местната президентска организация. "Съхрани българското" вече две години участва в археологическата експедиция на крепостния хълм, както и в разкопки, прояви и форуми в цялата страна.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.