iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Убедителна победа за волейболния Миньор над Виктория Волей

Последният мач от есенния полусезон за Миньор Перник е в Неделя 29.11 от 17:00 часа, когато Перничани ще приемат в своята зала Миньор вторият във временното класиране отбор на Черно Море Баск (Варна).
 
Волейболистите на Миньор Перник записаха най-убедителната си победа от началото на шампионата, съобщи клубния сайт. Тя дойде в Пловдив като гост на местния Виктория Волей с категоричното 3:0 гейма. Както знаете двата отбора се бяха договорили да изиграят мача си от последния кръг с месец по-рано. В спортната зала на СОУ П.Яворов очакванията бяха за здрав и равностоен мач, но в течение на срещата Миньор опроверга тези прогнози, като демонстрира значително израстване в сравнение с досегашните си мачове. Играчите на Ангел Василев бяха изключително концентрирани, не допускаха непредизвикани грешки и спазваха тактическата дисциплина. Именно това доведе до изразителната победа, с която отборът от Перник дръпна с цели две места нагоре в класирането и вече е на четвърта позиция, изпреварвайки отборите на Виктория Волей и Дунав Русе.
 
Срещата започна равностойно и резултатът се движеше точка за точка до второто техническо прекъсване. След това домакините дръпнаха с две точки разлика за 20:18, но не успяха да задържат концентрацията си и позволиха да бъдат застигнати. В крайна сметка Перничани успяха да затворят гейма с 25:23. Това беше и най-успорваната част от мача. След нея във вторият гейм на полето имаше само един отбор, този на Миньор. Перничани поведоха със седем, осем точки и не изпуснаха инициативата през целия гейм. Точковата разлика се увеличи дори повече и гостите от Перник взеха гейма с 25:12. Третият гейм започна добре за домакините, които получиха и солидна подкрепа от своята публика. В стремежа си да вземат нещо от тази среща играчите на Виктория Волей биеха началният си удар на границите на риска и това даде резултат в началото на гейма. След първото техническо прекъсване гостите натиснаха в атака и от сервиз и бързо направиха голяма точкова разлика. Домакините така и не можаха да заличат пасива си и отстъпиха с 15:25. Така Миньор Перник спечели двубоя с 3:0 гейма.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.