iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Росица Янакиева номинирана за "Кмет на годината". Перничани могат да гласуват за нея.

Миналогодишният носител на наградата стана премиер - Бойко Борисов.
 
Джилберто Кашани - председател на общинския съвет на Рим , Николае Мохано - кмет на Турну Мъгуреле и световноизвестният френски архитект Доменик Перо пристигат в България и ще бъдат специални гости на деветата церемония за връчването на националния приз "Човек на XXI век". Събитието се организира от програма "Произведено в България" .
 
По време на официалната гала вечер "Човек на XXI век" ще бъде награден кметът, събрал най-много гласове в класацията на сайта www.manof21century.com. Сред номинираните тази година в категорията за държавно управление е и кметът на Перник - Росица Янакиева.
 
Нейни конкуренти са: Aлександър Краваров - Банско, Боряна Бончева-Лечева - Вършец, Валерий Желязков - Никопол, Владимир Москов - Гоце Делчев, Димитър Николов - кмет на Бургас, Добромир Джиков - район „Владослав Варненчик", Варна, Eмил Цанков - Белоградчик, Иван Лебанов - Велинград, Красимир Костов - Шумен, Костадин Паскалев - Благоевград, Панайот Рейзи - Созопол, Петър Паунов - Кюстендил, Росица Янакиева - Перник, проф. Светлин Танчев - Стара Загора, Славчо Атанасов - Пловдив.
 
Отсега е ясен носителят на международната награда на програма "Произведено в България" в категория "Държавно управление" за 2010 г. - това е Арнолд Шварценегер - губернатор на американския щат Калифорния, а наградата ще му бъде връчена догодина лично от Адриана Цанева и Олга Ускова.
 
Любопитна подробност е фактът, че носителите на наградата в тази категория се издигат в политическата йерархия, след като са я получили - пример за това е настоящият премиер Бойко Борисов, който беше удостоен с високия приз в качеството му на кмет на София.
 
По време на IX-та церемония "Човек на XXI век" ще бъдат връчени също награди и в  сферата на производството, строителството, инвестициите, туризма, банките и др. Ще има и специална награда за журналистика, награда "Млад бизнесмен", както и за развитието на българската култура.
 
"Наградата, която програма "Произведено в България" връчва, е оценка и признание за човека, който живее, работи и създава днес и сега в условията на съвременна България. Това е наградата за човека, който не държи на всяка цена да стои на първите страници на вестниците, не се ласкае да бъде канен в телевизии, това е човекът, който здраво стои на земята, това е човекът, който е поел кормилото на своя живот, защото успехите в този живот идват с много труд, упоритост и вяра", казват организаторите на конкурса.
 
Отличените ще получат скулптурата "Плодородие" с автор Румен Желев.
 
Перничани могат да подкрепят Янакиева на адрес:  www.manof21century.com
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.