iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Свикано е заседание на Общински съвет - Перник

Свикано е заседание на Общински съвет - Перник

Свикано е поредното заседание на Общински съвет - Перник, съобщи неговият председател Добри Митрев. Заседанието ще бъде в понеделник - 30 ноември 2009г. в зала „Панорама" и ще започне в 9.30 часа. В предложения дневен ред са включени 19 точки.
 
В отговор на запитвания на наши читатели припомняме, че заседанията на Общинския съвет са открити. Това е уредено в Чл. 42 от Правилника за организацията и дейността на Общински съвет - гр.Перник, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация:
 
Чл.42.(1) Заседанията на Общинския съвет са открити. (2) Лица, които не са общински съветници, могат да присъстват по реда, определен от председателя, като заемат специално определените за тях места. По време на заседанията те са длъжни да спазват установения ред. (3) При безредие сред публиката председателят въдворява ред и може да разпореди да бъдат отстранени отделни граждани или всички външни лица. (4) Кмета, Заместник кметовете, главният архитект и секретарят на Община Перник, когато са вносители, участват в заседанията на Общинския съвет с право на съвещателен глас. (5) На заседанията на Общинския съвет не се допускат въоръжени лица. (6) По време на зеседанието не се допуска използването на мобилни телефони от лицата, които се намират в залата.
 
Проектът за дневен ред на заседанието, насрочено за понеделник - 30.11.2009г. включва:
1. Питания към Кмета на Община Перник.
 
2. Докладна записка от Кмета на Община Перник относно определяне на концесионер за обект публична общинска собственост - хижа „Селимица", находяща се в землището на с. Кладница, община Перник.
 
3. Докладна записка от Кмета на Община Перник относно прекратяване на процедура за определяне на концесионер за обект публична общинска собственост - хижа „Кралев дол", находяща се в землището на с. Кралев дол, община Перник и откриване на нова процедура при условията на прекратената.
 
4. Докладна записка от Кмета на Община Перник относно предоставяне на общинска собственост за изграждане на Регионална агенция по приемна грижа.
 
5. Докладна записка от Кмета на Община Перник относно предоставяне за безвъзмездно ползване на имот - общинска собственост - 11 помещения (160,48 кв.м.), намиращи се в гр. Перник, ул. „Св.Св.Кирил и Методий" №11, ет.2.( за нуждите на Регионален инспекторат по образованието.)
 
6. Докладна записка от Д.Боянова - кмет на с. Черна гора относно процедура за приватизация на училищна сграда и прилежащ терен в с. Черна гора.
 
7. Докладна записка от Кмета на Община Перник относно включване на жилища в общинския жилищен фонд за отдаване под наем и промяна в разпределението на общински жилища по вид и местонахождение.
 
8. Искане от Светлана Аначкова за закупуване на общинско жилище.
 
9. Докладна записка от Кмета на Община Перник относно статутът на закрит плувен басейн в сградата на 10-то ОУ „Алеко Константинов", кв. Изток, гр. Перник.
 
10. Докладна записка от Кмета на Община Перник относно статутът на обект „Пералня" в сградата на ОДЗ №12 „Радост" в кв. Църква, гр. Перник.
 
11. Докладна записка от д-р инж. Иван Попов относно участие на тенисисти, ученици в ПТГ „Юрий Гагарин" - Перник на Световно първенство по тенис на маса за юноши в гр. Прага - Чехия.
 
12. Молба-предложение от Георги Стоянчев, управител на „Въглища Перник" ООД относно закупуване на „Оранжерия" ЕООД.
 
13. Писмо от С.Пантано, Изп. Директор на „Рила газ" относно определяне размера на обезпечението за възстановяване на уличните настилки при изграждане на газоразпределителната мрежа на територията на община Перник и Докладна записка от Кмета на Община Перник относно предложение за допълнение на чл.16 от Наредба №1 за обществения ред на територията на община Перник.
 
14. Докладна записка от Кмета на Община Перник относно проект за частично изменение на териториален устройствен план (ОУП) за част от кв.39 по плана на с. Кладница, община Перник, като се променя предназначението на озеленен терен - УПИ „За парк" в терен за жилищно строителство.
 
15. Докладна записка от Кмета на Община Перник относно проект за частично изменение на териториален устройствен план на с.Кладница, местност „Църните ниви", община Перник.
 
16. Докладна записка от Кмета на Община Перник относно обект „Автомагистрала Люлин".
 
17. Предложение от ПП „ГЕРБ", ПП „СДС", „Съюз на репресираните от комунистическия терор в България", СНЦ „Св.Ив.Рилски 2004" и пернишки граждани относно: изграждане на бюст-паметник на Малин Николов Боснешки.
 
18. Преписка от Администрация на Президента относно опрощаване на дължими вземания на Валентин Костадинов Станков.
 
19. Предложение от Окръжна прокуратура - Перник отсносно приемане на Наредба по чл.19 от Закона за управление на отпадъците.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.