iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пак дебати за бъдещето на болницата в Радомир

Общинските съветници в Радомир не приеха оставката на доктор Цветан Георгиев, който е управител на Многопрофилната болница за активно лечение в града. Доктор Георгиев прие да ръководи здравното заведение само до 31 декември, предаде КТ КРакра.
 
Преди да чуе становището на съветниците, доктор Цветан Георгиев изрази мнение, че неговото освобождаване от поста е по-маловажно от вземането на конкретно решение за изваждането на болницата от тежкото й състояние на финансова криза.
 
Изказването на управителя на радомирската болница предизвика полемика в заседателната зала по време на днешната сесия. От групата на БСП поискаха той да остане да ръководи болницата, докато не се отчете за дейността й през 2009г пред тях, здравната каса и РЦЗ, други съветници пък бяха на мнение, че, след като доктор Георгиев е написал оставката си с предизвестие, е редно те да я уважат, без да го освобождават от отговорност. Началник с оставка в джоба демобилизира всеки клектив, аргументира се съветникът Владимир Зарков. В дебати съветниците стигнаха все пак до обща позиция - доктор Георгиев да остане начело на болницата до 31 декември, същевременно да се започне подготовка за процедура по обявяването на конкурс за нов шеф на здравното заведение. В тази връзка кметът Красимир Борисов съобщи, че е в преговори с банкова институция за отпускане на кредит в размер на 150 хиляди лева и каза, че цялата сума ще бъде дадена на болнтицата. Съветническото решение относно бъдещето на болницата ще се формира и на основане на очакваните промени в закона.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.