iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


И пернишките счетоводители създадоха своя структура

Ралица Чернева стана неин председател
 
Да укрепва и утвърждава професията на счетоводителя в съответствие с действащата законова уредба и европейските достижения е основната цел, с която бе създадена тези дни пернишката структура на Съюза на счетоводителите. Оглави я Ралица Чернева, пише "Съперник".
 
Членовете на пернишкото поделение на Съюза настояват за изготвяне на единен регистър на счетоводителите в България, единна минимална тарифа за услугите им. Те ще работят и за издигане имиджа на професията им. Формированието си е поставило за цел да съдействие на всички държавни и обществени органи и организации за ограничаване на корупцията и опазване на имуществата.
 
Необходима е нова концепция за взаимодействие и ефективност на контрола в публичната сфера, заяви проф. д-р Иван Душанов - председател на Съюза на счетоводителите в България, който присъства на учредяването на новата структура. Това, според него може да се постигне чрез единодействие, еднопосочност и независимост на вътрешния финансов контрол, както и с превръщане на Сметната палата в единен методически център на инспектиране. Проф. Душанов каза още, че липсва законова и подзаконова регламентация на финансово-счетоводния контрол. Това е причината според него за бъдат принизени ролята и мястото на финансово-счетоводната система във фирмите и да бъде отворена широко ниша за проникване на нарушения на финансовата дисциплина в публичния сектор. От това са се облагодетелствали определени среди, които чрез тези ниши са източили огромни парични потоци.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.