iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Областният ще запълва ями от незаконен добив на въглища

На 27.11.09 г. в Областна администрация - Перник се е провело  заседание на специално сформирана експертна комисия за предприемане на спешни мерки за недопускане на нещастни случаи от зачестилия нерегламентиран добив на въглища, съобщиха за iPernik  от областта. Комисията е ръководена от Георги Шарлачки - зам. областен управител. В състава й са включени специалисти от ОД „МВР" - Перник, „ЗПБС", Гражданска защита, Мини „Открит въгледобив", Областна администрация - Перник и Община Перник.
 
Независимо от предприетите мерки от началото на 2009 г., продължава нерегламентираният добив на въглища в отделни райони в град Перник, констатират от Областната управа. Това е наложило членовете на комисията да анализират създалата се ситуация и да излязат с конкретно становище.
 
Експертите са решили да се вземат превантивни мерки и да се организира общ график за масови проверки на местата с нерегламентиран добив на въглища като изкопаните дупки да бъдат заривани. При установяване на закононарушение, извършителите на тези изкопни действия, ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона, се казва в информацията от Областната администрация.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.