iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


И беронци с Ден на благодарността

И беронци с Ден на благодарността

Ден на благодарността организираха преподавателите и учениците на СОУ "Д-р Петър Берон". Таченият от американския народ семеен празник на 26 ноември се пренесе в Перник с инициативите, заложени в спечеления от учебното заведение проект "Свободна детска академия". Проявата стартира с откриването на Стена на благодарността в школото. Малките и големите ученици закачиха на нея своите благодарствени писма-послания до родители, учители, роднини и приятели. Стената ще остане в централния коридор на училищната сграда до края на учебната година, като текстовете на посланията ще се популяризират и чрез училищното радио. Втората проява срещна във Вечер на благодарността учениците от клуба "Приятели и празници" със заместник-директора на "Корпуса на мира" за България американецът Джеймс Бенет. Той гостува на пернишкото училище по покана на доброволката от "Корпуса на мира" Аманда Лудвиг, която преподава английски език в школото.
 
Ако не се научим да казваме "благодаря" за малките неща, няма как да сме истински щастливи, казвайки тази дума и за големите неща, чувства и емоции, които ни се случват, каза пред домакините си Джеймс Бенет.Аз ви благодаря, че имам честта да съм ви директор, каза пред възпитаниците на СОУ "Д-р Петър Берон" директорът Севделина Димитрова, като подкрепи думите си с удовлетворението да работи с интелигентни и хубави деца. Пред американските гости бе представена българската традиция, провокирана също от чувствата на благодарност и уважение към по-възрастните, а именно празникът "Прошка".
 
Членовете от клуба "Приятели и празници", които изучават английски език, представиха възникването и традицията на празника Ден на благодарността. Американците допълниха презентацията с детските си спомени и емоциите около празника, което предизвика любопитство с множество въпроси и дискусия по темата.
В залата присъстваха и родители на беронци, които също се включиха в дискусията по темата "За какво благодарим". Във вечерта бяха анализирани и резултатите от проведената анкета сред учениците и техните родители за това колко често, на кого и за какво благодарят. / Градски вестник

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.