iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Избраха Янакиева за кмет на годината.

С най-много гласове на журито и с най-много точки в интернет-гласуването, Росица Янакиева стана Кмет на годината в IX-тия конкурс "Човек на 21-ви век", организиран от Програма "Произведено в България" и Софийската търговско-промишлена палата.
 
Оценката на журито се формира въз основа на няколко критерия - спечелени проекти и успешно реализирани такива по европрограмите (до момента общината е спечелила проекти за над 90 млн. лв.). Журито е взело под внимание и икономическите показатели на общината през последната година, според които Перник е сред най-бурно развиващите се общини в страната. Точки са били присъдени и за подобрената градска среда (ремонт на улици и магистрали, нови магазини, подобряване на условия за хората в неравностойно положение) и трайно решените проблеми в социалната сфера (липсата на проблем с местата в детските градини и ясли, увеличаването на раждаемостта, разкриването на над 600 нови работни места). Крайната оценка е сборна и се формира от точките на журито и процентът гласували в интернет. Журито бе в състав: Адриана Цанева, Олга Ускова, Павел Алексиев, Метин Казак, Николай Ненчев, доц. Марин Тодоров, Иван Бойков, Георги Чернев, Наталия Бондаренко, Петрослав Петров, Стоян Хаджиев и Георги Ганчев.
 
Церемонията по награждаването се състоя снощи в голямата зала на "Кемпински Зографски". Сред гостите бяха: председателят на общинския съвет на Рим Джилберто Кашани, който връчи призове, представители на правителствения и неправителствения сектор.

До вчера вечерта Росица Янакиева беше с под 5 процента подкрепа в читателското гласуване. Крайните резултати от днес обаче показват друго. Тя води с 29,59 процента. На второ място е кметът на Стара Загора - Светлин Танчев с 26,93 процента. Трети е Добромир Джиков от район "Владислав Варненчик". Кметовете на Шумен, Вършец и Гоце Делчев допълват челната шестица.
 
В момента "Кметът на годината" е разследван за безстопанственост заради продажбата на имота до Бизнес комплекс "Елена" на многократно занижена цена.Подписът на кмета стои под договора с Първан Първанов -Перо, с който общината е ощетена с повече от милион лева.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.