iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


1 гол стигна на Миньор при победата над Шоколадите

Оспорвано първо полувреме направиха двата тима пред погледа на около 1000 зрители в Своге. „Спортист" излезе с 3-ма чисти нападатели и се опита да затрудни перничани още в първите минути. За чуковете удари отправиха Иванович, Мутафов, Златков, но все неуспешни. Домакините също имаха своите шансове, но не успяха да ги реализират чрез удари на Дениран и Пиетробон, който на два пъти излезе сам срещу вратаря на Миньор, но не успя да го преодолее като втория път в 45-тата минута удари напречната греда. Така първото полувреме завърши 0-0.
 
През втората част перничани излязоха по-концентрирани и мотивирани да вземат трите точки. Логичното се случи в 57-ата минута, когато Иванович центрира от корнер, Янкович се извиси и стреля с глава топката се удари в десния страничен стълб и се оплете в мрежата.
 
До края от мача последваха още няколко чисти голови положения за миньорци. Първо Янкович, после Витанов и Трифонов нямаха късмет пред гола, като последния с глава можеше да покачи резултата в последната минута, но с котешки рефлекс вратарят на Своге опази вратата си чиста.
 
Така Миньор затвърди убедителното си представяне през този сезон след минималното 1:0 над Спортист в един мач с успорвана игра и 2 червени картона - един за Иванович в 62 минута и един за Семерджиев от домакините в 90 минута.
 
Съставите:
СПОРТИСТ: Кючуков, Василев, Л. Младенов, Димов, Борисов, Илиев, Дениран, Тодоров, Семерджиев, Пиетробон, Антонов
Старши треньор: Иван Атанасов
МИНЬОР: Иванов, Божиков, Цветков, Златков, Мутафов, Олегов, Янкович, Господинов, Иванович, Трифонов, Николов
Старши треньор: Тони Велков
Рефер: Димитър Андреев
Стадион: Градски, Своге
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.