iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Перничани превзеха НДСВ

Перничани превзеха НДСВ

Трима представители има областната структура на НДСВ в  Перник в новоизбраното партийно ръководство след днешния V извънреден конгрес на партията.. Д-р Боян Богданов стана член на  в Политическия съвет, Теодора Дренска е в Контролния съвет, Емилия Вълова е избрана в  Националния съвет.
 
Бившият социален министър Христина Христова оглави НДСВ, избрана за председател с 404 гласа, втори остана Николай Василев с 231 гласа, след като Симеон Сакскобургготски се оттегли от поста си на председател на партията.
 
Делегатите на конгреса избраха и нов Национален съвет, който излъчи оперативното ръководство - 20 членен Политически съвет, и нов Контролен съвет.
 
Сред първите 20 в НДСВ се нареди перничанинът д-р Боян Богданов, който е областен координатор на партията. Богданов водеше листата на жълтите за парламентарните избори в Перник. Той е управител на Многопрофилна болница за долекуване, продължително лечение и рехабилитация -"Профилакториум" в Перник и уважаван специалист в сферата на медицината и здравеопазването.

Бившата пернишка народна представителка за два мандата Теодора Дренска  намери място в пет-членния Контролен съвет на партията.
В Националният съвет е избрана и Емелия Вълова - общински координатор на НДСВ в Брезник, която и досега беше негов член. По професия тя е учителка и е общински съветник в Брезник.
 
Сред избраните в новия 70-членен Национален съвет на  НДСВ са претендентите за председателския пост  Биляна Раева, Николай Василев и Илия Лингорски,  както и проф.Огнян Герджиков, Владимир Каролев, Борислав Цеков, Милен Велчев, Любка Качакова, Гергана Паси,  Соломон Паси  и други знакови лица останали верни на партията.
 
Пернишката структура на НДСВ е една от най-активните в страната и за това се ползва с доверие на национално ниво, коментираха от централата на партията.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.