iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


В Радомир си пазят къщите да не им ги продаде кметът

Общинският съвет в Радомир и бивш кмет на града са се опитали да продадат частен имот.
 
През юли 2007 Общинският съвет  на Радомир приема на свое заседание  да се открие процедура за провеждане на конкурс за продажба на имот от 5600 кв.м., а тогавашният кмет на Радомир подписва заповедта дни по-късно.
 
Единственият проблем идва от там, че .... имотът е собственост на частно лице, а не на общината. Ето защо собственикът на имота завежда жалба, за да спре продажбата. Оказва, се че апетитното място е реституирано още през 1994, но странно е актувано с акт за частна общинска собственост през 2007г. с първоначална цена над  110 000лв.
 
Само преди дни Административният съд в Перник излезе с решение по жалбата на собственика на имота, с което отменя заповедта на кмета на Радомир и осъжда общината да заплати 250лв. разноски по делото. Оказва се, че решението на общинския съвет от юли 2007г., на което се основава кметът на Радомир при издаването на заповедта си, още тогава е било обявено за невалидно от областния управител на Перник, с оглед на реституционните претенции, но това не е попречило на общинарите да продължат да се опитват да продадат частния имот. / iPernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.