iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Трънчанин съди кмета, че го накарал да си ремонтира имота

Жалба срещу кмета на Трън е пуснал местният жител Г.И., след като е бил задължен от общината да си ремонтира имота и да го приведе в приличен външен вид.
 
Всъщност искането на кмета на Трън - Станислав Николов е за: "премахване на остатъците от предшестващо боядисване на съществуващата каменна облицовка на двуетажната сграда , същата да бъде освежена, както и да се освежи или подменисъществуващата дървена дограма."
 
Според собственика на имота обаче, "обектът е годен за ползване и не застрашава сигурността на гражданите" . Това е и неговото мнение, записано в съставения протокол на специално назначената  комисия за определяне състоянието на имота. Г.И. обжалва факта, че при повторната проверка, направена на имота, той не е присъствал на място и не е бил запознат с констатациите на комисията.
 
Пернишкият  съд обаче определи, че съдържанието на протокола от повторната проверка по нищо не се различава от първоначалния оглед и няма основание за отпадане на кметската заповед. Така към разходите за ремнот, на собственика на имота ще му се наложи да заплати и разходите по делото.
 Станислав Николов още преди месец обяви идеята да превърне центъра на Трън в архитектурен резерват по подобие на Търново и стария град на Пловдив като бъдат въведени стриктни правила за визията на сградите в центъра на града и новото строителство там.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.