iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


СДС Перник провежда вътрешни избори днес

СДС Перник провежда вътрешни избори днес

Над 10 хиляди членове на СДС в цялата страна имат днес правото да участват в прекия избор на лидер. Това са вторите вътрешни избори на синята партия след 17 декември 2008, когато по същия пряк начин председателския пост зае Мартин Димитров. Днес гласуват и пернишките членове на партията, които се запознаха през изминалия месец с вижданията за развитие на партията на двама от кандидатите - Румен Христов и Мартин Димитров.
 
Претендентите днес освен лидера са общо трима: Любен Петров - кмет на столичния район "Витоша" и кандидат на софийската организация, известна със своята опозиционност към централното ръководство, Румен Христов, смятан за близък до някои кръгове в ДПС, който на предишния вътрешен вот зае второто място, и Иво Цанев, който до кандидатирането си подкрепяше сегашния лидер.
 
Членовете на СДС ще упражнят правото си на глас от 10 до 17 ч. Гласува се с интегрална бюлетина, в която жребият постави Мартин Димитров под номер 1.Заедно с лидера днес седесарите избират и членове на Националния изпълнителен съвет (НИС), които според устава са и заместник-председатели.
 
Ако днес никой от четиримата кандидати за лидерския пост не получи 50 на сто плюс един от гласовете, следващата неделя ще има балотаж между първите двама.
 
Запознати с настроенията в СДС се въздържат да правят прогноза за резултата, но са убедени, че сегашният лидер Мартин Димитров е сигурният участник във финалното състезание, ако се стигне до него.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.