iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


СДС-Перник гласува за Мартин Димитров

СДС-Перник гласува за Мартин Димитров

 
На проведеният днес пряк вътрешнопартиен избор за лидер на СДС в  Перник гласуваха  за преизбирането на досегашния председател на партията Мартин Димитров.
 
От общо 172-ма партийни членове с право на глас за досегашния лидер са гласували 85 човека, а за Любен Петров - 36, съобщи областният председател Юлиян Ситарски. Другите двама претенденти за лидерския пост в синята партия - Румен Христов и Иво Цанев, в Перник са получили по 0 гласа. За зам. председател се гласуваше за кмета на Петрич Вельо Илиев. В навечерието на изборите другият кандидат Тони Даскалов се оттегли.
 
Право на глас в община Перник имаха 110 партийни членове, в Радомир - 37, 10 - в Брезник и 15 - в Земен, където кмет е издиганият от СДС вече три мандандат Димитър Сотиров. По устав право на глас имат само редовтно платилите членския си внос членове на СДС. 
 
Това са втори пряки избори на председател на СДС в историята на партията, след като през декември миналата година по този начин беше избран с убедителна победа Мартин Димитров.
 
Във вътрешнопартийния вот можеха да участват над 10 000 седесари от цялата страна.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.