iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Северен вятър ще прогони ноемврийското лято

Северен вятър ще прогони ноемврийското лято

Северен вятър ще прогони ноемврийското лято, прогнозират синоптици. Това ще стане обаче чак към средата на декември.
 
Идната седмица зимата щяла да направи генерална репетиция. Във вторник над страната ще нахлуе по-хладен въздух, а облаците ще изсипят дъжд в ниските райони и сняг поместата с над 1500 м над морското равнище. Заради положителните дневни температури трайна покривка няма да се задържи. До края на седмицата максималните няма да надскачат 10-15°.
 
Силно застудяване се очаква за Никулден. На 5 и 6 декември много хора ще останат вкъщи не само за празника, но и заради ниските темеператури. Стойности под нулата ще има най-вероятно след студентския празник. След 8 декември все по-често ще излизаме сутрин с шапка и ръкавици, за да не мръзнем, докато чистим колите.
 
Истинското си лице зимата ще покаже към 14-15 декември, когато от север ще се спусне леден въздух. Ще падне сняг и ще натрупа, казват още синоптиците.Десетина дни покривката няма да се топи заради ниските температури, а само ще се увеличава при всеки нов валеж. Затова най-вероятно ще посрещнем и Коледа с дебел сняг.
 
Около и след Рождество Христово се очакват и най-студените нощи с температури 10-12 градуса под нулата. Вероятно леко затопляне през последната седмица на годината ще стопи снега.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.