iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Фирма в ликвидация пречи на пенсионирането на работници

Фирма в ликвидация пречи на пенсионирането на работници

Обявена в ликвидация общинска фирма в Радомир пречи на пенсионирането на свои работници. 30 човека, работили във фирма "Радиус R " ЕООД не могат да подадат заявления за пенсия в НОИ, тъй като не са им издадени необходимите документи за трудов стаж, пише днес Градски вестник.
 
От две години предприятието е в ликвидация. Миналата година Общинският съвет е освободил от длъжност ликвидатора Вероника Стоилова, но решението не е влязло в сила, а внесените от Стоилова документи в съда за обявяване дружеството в несъстоятелност са оставени без движение.
 
На последната сесия съветниците възложиха на кмета Красимир Борисов да бъде назначена комисия от общината, която да приеме разплащателните ведомости, изготвяни и съхранявани в дружеството. Комисията трябва да състави приемо-предавателен протокол. Чиновник от администрацията пък ще бъде оторизиран да издава документи за удостоверяване на осигурителен стаж и доход, които да се подпечатват с печата на дружеството. До момента той се съхранява от ликвидатора Вероника Стоилова.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.