iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Нов хоспис прави благотворително парти за възрастни

Нов хоспис прави благотворително парти за възрастни

Новият частен хоспис за хора от третата възраст „50 плюс" в пернишкия квартал Драгановец събра на благотворително парти пенсионери. Повод за почерпката е първата от четири недели преди Коледа, когато по западноевропейски маниер се пали свещ и се прави коледен венец, обясни собственичката на хосписа Теменужка Русимова.
 
Повече от 20 години тя живее в Германия, където е работила като специалист по здравни грижи в зъведения за възрастни хора. Сега пренася добрите практики от Европа в родния си Перник. В двуетажна къща на ул. „Владислав Граматик" 71 е саздала отлични условия за стари хора, нуждаещи се от грижа. Хосписът има 17 места. Престоят на ден се таксува по 50 лева.
 
Русимова е организирала безплатни обеди и екскурзии за възрастни. Празниците като тази предколедна сбирка иска да превърне в традиция. Първата е била през пролетта, когато в хосписа е имало „Великден за всеки".
 
Гост на празненството беше и Илияна Кованджийска, директор на общинската дирекция за социално подпомагане в Перник. Известният общественик от Драгановец Кирил Станков поднесе подаръци за социалното заведение и прочете свои стихове.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.