iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Общински съветници не искат да се разследва далавера за 1 милион

Общински съветници не искат да се разследва далавера за 1 милион

Общинският съвет в Перник отхвърли предложение за създаване на временна комисия, която да проучи обстоятелствата около станалата скандална сделка за продажбата на общински имот срещу магазин Билла. На  днешното заседание предложението беше внесено от Петьо Фетфов от името на групата десни съветници "Демократи за Перник". С гласовете на съветниците от другата дясна група „Съюз за Перник" то беше отхвърлено, като противниците му надделяха само с 1 глас.
 
При обясняване на отрицателен вот юристът Зорница Найденова от "Съюз за Перник" обясни, че след като органите на съдебната власт са сезирани по даден казус, никой друг няма право да работи по него.
 
Както вече е известно, от сделката с въпросния имот община Перник беше ощетена с над 1 милион лева. След проведен конкурс апетитният терен беше спечелен от представлявана от Първан Първанов-Перо фирма, дала за имота само 210 000 лева, но с ангажимент да ивнвестира 22 милиона лева за изграждане на обществена сграда. В момента същата фирма е разследвана от прокуратурата за фалшифициране на документи, тъй като се твърди, че вътрешните страници на подписания с Община Перник договор, са подменени. Кметът Росица Янакиева сезира за нередностите прокуратурата, съда и ДАНС. По същата сделка за безстопанственост се проверява и кемета.
 
На пресконференция след сесията от "Демократи за Перник" заявиха, че ще направят още един опит да формират комисията и се надяват това да стане. Според тях вече има прецедент за създаване на временна група за транспортната схема въпреки многобройните съдебни дела по казуса. Те посочиха, че името на Общинския съвет е опетнено и че трябва да се изчисти. Това ще стане след като всичко около проблемната сделка излезе наяве. Десните съветници съобщиха още, че титуляр в комисията по търговете не е призован по надлежния ред, а е заменен с нейн резервен член. От "Дeмократи за Перник" признаха като грешка, че преди внасяне на продложението за временната комисия не са направили  предварителни консултации с останалите групи в ОбС.
 
От своя страна съветниците от БСП апелираха за сериозна предварителна подготовка преди сесия, за да не се получават подобни комични ситуации.
 
Искането за създаване на временна комисия развълнува и народния представител Димитър Колев, който следеше сесията в залата. Той влезе в словесна битка с някои от съветниците от „Демократи за Перник", но никой не обясни за какво е спорил с тях.  

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.