iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


До 10-ти декември в Перник продължава Световната кампания срещу насилието над жени

До 10-ти декември  в Перник продължава Световната кампания срещу насилието над жени

От 1991г. всяка година светът отбелязва 16 дневна кампания срещу насилието над жени. Световната кампания обхваща периода от 25 ноември, обявен от ООН за Международен ден за борба с насилието срещу жени до 10 декември - Международен ден за правата на човека.
 
Символичното свързване на двете дати има за цел да подчертае, че насилието над жени представлява нарушение на човешките права. Този шестнайсет дневен период също изтъква други важни дати, включващи 29-ти ноември - Международен ден на защитниците на женски човешки права, 1-ви декември - Световен ден за борба срещу СПИН и 6-ти декември - Годишнина от стрелбата в Монреал. Над 2800 организации в приблизително 156 държави са взели участие в кампанията "16 Дни" от 1991г. до сега!
 
Акцентът в българската кампания тази година ще бъде насочен към призоваване на отделните личности, организации, държавни институции, местна власт др. да предприемат действия по поетите ангажименти за край на насилието срещу жените.
 
Чрез инициативите, организирани от Фондация „П.У.Л.С.", гр. Перник ще бъде част от Световната кампания за 11-та поредна година. През 2009г. екипът на ПУЛС организира три събития, посветени на кампанията: работна среща съвместно с Регионалния Инспекторат по училищата с цел да се работи в насока превенция на агресията в училищата,  кампания „на улицата " за превенция на HIV и СПИН, както и конференция под надслов „Поеми отговорност!Ние можем да сложим край на насилието!".
 
Фондация „П.У.Л.С." е българска неправителствена организация с 12 годишен опит в оказването на помощ и подкрепа на жени и деца, жертви на насилие. Организацията ни инициира и редица събития за преодоляване на толерантността в обществото към актовете на насилие срещу жени и изграждане на чувствителност по проблема сред представителите на различни служби и институции.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.