iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пернишки ученици отиват на световно първенство по тенис на маса

Пернишки ученици отиват на световно първенство по тенис на маса

Трима  ученици от Професионалната техническа гимназия "Юрий Гагарин" в Перник отиват на световно първенство по тенис на маса в Чехия за 2010 г..
 
Това ще стане факт след  единодушно решение на Общинският съвет, по силата на което кметът на община Перник ще внесе в Световната федерация "Спорт в училище" парична гаранция в размер на 504 евро. Днес бе последният ден, в който трябва да бъде внесен депозитът.
 
Участието в световните ученически игри се организира и координира от Българска асоциация "Спорт за учащи" /БАСУ/ и се финансира от собствени средства,  спонсори и др.. Отборът по тенис на маса в професионалната гимназия спечели републиканското първенство през 2009 г. Гимназията е получирла отказ за финансиране за световното първенство от МОМН и Министерство на младежта и спорта, съобщава  радио Фокус Пирин.
 
За участието на младежите от ПТГ "Юрий Гагарин" има още едно условие - трябва да се осигури пълната сума, необходима за пътни, дневни, хотел и други разходи по участието им в шампионата. От план-сметка, представена от директора на училището Иван Попов в Общинския съвет се разбира, че става дума за още 4 944 лв.   извън гаранцията от 504 евро. В групата са включени тримата състезатели, треньорът им и ръководител.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.