iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Перничани луднаха по салсата

Перничани луднаха по салсата

Кристиана е от Перник. Тя е млада и амбициозна собственичка на школа за танци. Грациозна е, изтънчена, и е естет. Толкова млада, а вече има кариера като ПР на известни политици и общественици. В момента се грижи и за публичната визия на голяма частна компания за газификация.
 
Младата ни съгражданка е всичко онова, което не е средно статистическият перничанин, представен в предаванията на Слави Трифонов. Тя се бори срещу подобен имидж на града си ежедневно. Според нея, в Перник чалгата въобще не е определяща. Доказателство за това са четирите групи по салса, които Кристиана и нейните колеги Александър Михайлов и Кирил Борисов обучават всяка седмица. В началото на Януари ще стартира и още една.
 
Латино-американските ритми се оказват близки до сърцето на перничани. Според ръководителката на „Tiana_G_Dance", някои от най - модерните поп-фолк песни са всъщност кавъри на салса. Важното за Кристиана е да се запази красотата в музиката и танца. Това се опитва да предаде и на своите ученици в школата. В момента над 60 души изучават страстните ритми на латино танците.
 
Кристиана не отрича, че има и такива перничани, които далеч не се вписват в този темперамент, но латино - гилдията става все по-голяма, защото това е не просто танц, а изкуство, култура и начин на живот.
 
Всеки перничанин, без значение от нивото си на подготовка, който иска да се присъедини към школата по латино танци, може да направи това в Търговския център срещу "Банята" на ул. Юрий Гагарин в кв. Изток.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.