iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


17 годишна стана "Най-красива граовка"

„Граовска вечер" събра заедно почитателитне на местния фолклор. Организатори на порявата са община Перник и Домът на туриста.
 
Празник от такъв характер се провежда за 13-и път. Всяка следваща година „граовската вечер" е по-колоритна и по-популярна от предшестващата я. Това сподели Кръстинка Апостолова от Дома на туриста. Тя каза още, че за участие сега са се записали 60 самодейци. Те са представители на читалищата в Батановци, Църква, пернишкото „Миньор" и няколко училища от града. Най-малката участничка е четиригодишната Цвети. Граовската вечер по регламент преминава в две части - изпълнения на колективите и индивидуалните участници и дефиле на млади момичета в носии за излъчване на победителка в конкурса „Граовска хубост". Тази година класирането бе поверено на жури в състав - художниците Даря и Сашо Евтимови и хореографа Милчо Георгиев.
 
11 момичета претендираха за приза, според комисията най-красива граовка сред тях е седемнадесетгодишната Александра Асенова. Нейни подгласнички станаха Лора Станчева на 13 години и Николета Илчова на 18 г. Журито обаче направи и някои препоръки - например не е редно да се явяват девойките на такъв конкурс по чехли и с разпуснати коси, не бива да носят модерни бижута и тежък грим./ Кракра
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.