iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ден и нощ ще будуват гладуващите стачници

Тримата стачкуващи работници в "Мапа Дженгиз" остават на мястото си и през нощта.
 
Това обяви председателят на синдикалната секция към КНСБ Илияна Гогева. Заедно с двамата си заместници тя обяви гладна стачка, в знак на протест срещу ръководството на "Мапа Дженгиз", което  не спазва българското законодателство и дискриминира българските работници.
 
Тримата са решени да стачкуват и да не напускат мястото си докато проблемите на българските работници не получат окончателно решение.
 
"Не ни е страх да стоим през нощта", категорична е Гогева. Стачниците ще будуват и ще седят на две пейки на открито. До момента те са само на вода. Утре ще приемат чай и кафе.
 
Засега лекарски екип при тях няма. По обед при тях идвал заместник-председателят на КНСБ Валентин Никифоров и синдикалисти от Перник. Молили ги да преустановят протестните действия, но тримата отказали. "Хората ни имат доверие. Няма да мърдаме от мястото си и сме решени да доведем нещата до край", заяви Илияна Гогева. Тя заявява, че всички чужди работодатели трабва да са наясно, че в България има българско законодателство, което задължително трябва да се спазва./Фокус

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.