iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Войводи купонясват за годишнина от учредяването на ВМРО в Перник

Сериозно парти с класни мезета и здрави питиета събра войводи и воеводки от цяло Пернишко в механа „Кракра" в Перник тази вечер. Точно на този ден - 1 декември, преди 15 години десетина ентусиасти слагат началото на ВМРО в областния център. Един от тях е и сегашният областен партиен шеф Кирил Караманчев. За тържеството бяха дошли и още неколцина от учредителите. Но сякаш най-много се радваха на най-новия партиен член миньорът пенсионер Александър Лаотарски, който се записал в организацията едва вчера.
 
Пътен инцидент забави за първата наздравица лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Бързайки за празника, той и спътниците му в служебното БМВ - шофьорът и орг. секретарят на партията Юлиан Ангелов решели да избегнат задръстването и тръгнали за Перник през Мърчаево. Изневиделица някой надънил БМВ-то отзад, но докато се усетят какво става виновникът отпрашил на зиг-заг по пътя. С коли на местни хора от партията шефовете дойдоха в механата, макар и с малко закъснение. След тях за годишнината на пернишкото ВМРО дойдоха и зам председателите на ВМРО Ангел Джамбазки и Константин Константинов. Сред гостите беше и областният управител на Перник Иво Петров. В градския парламент на Перник ВМРО и ГЕРБ са в коалиция.
 
Партийното парти продължи до късно през нощтта.
 
Подаръците бяха раздадени в началото и още преди да отпият първите глътки Киро Караманчев и Краси Каракачанов си премериха капите.
 
По думите на Каракачанов пернишката организация е винаги начело на всяка инициатива на партията. Сега, когато ВМРО е извън парламента, здраво ще се готви за следващите местни избори. Много се залага на подмененото с млади хора и нови лица национално ръководство, което вече напипва пулса на обществените събития.
 
В област Перник ВМРО има около 300 членове. Само неколцина от тях са над 40-годишна възраст.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.